Bagom Teater Baubo 

Teater Baubo blev grundlagt i januar 2023 og drives af kunstnerisk leder Anne Kjær Wæhrens.

Anne Kjær Wæhrens er skuespiller, teater-skaber, drama- og stemmeunderviser, sanger og klovn. Hun har en Master of Fine Arts i ensemblebaseret fysisk teater fra teaterskolen Dell’Arte International School of Physical Theatre. Hendes udtryk er altid præget af komikken og det groteske i sammenspil med det poetiske. Et andet fundament i Annes baggrund og uddannelse er stemmearbejdet Nadine George Voice Work, som hun har arbejdet dybdegående med i snart 20 år.

Alt efter projektets art og mål arbejder Teater Baubo solo eller i samarbejde med andre skuespillere, instruktører, musikere og kunstnere. Teatret skaber forestillinger til alle mennesker.

Organisatorisk er Teater Baubo en teaterforening og i bestyrelsen sidder forfatter og dramatiker Jannie Schiødt Kold, Hospitalsklovn og sanger Maria Bak Hansen og kunstnerisk leder af sART Danseteater Sofie Christiansen.

Vedtægter (link)

Årsberetninger: 

BAUBO 

Baubo er navnet på den græske gudinde for munterhed og feminin hellig seksualitet.

Hun optræder i myten om Demeter, der søger efter sin datter Persefone, der er blevet kidnappet af dødsrigets hersker Hades. Baubo opmuntrer og giver Demeter fornyet energi midtvejs i hendes søgning, hvor vinteren er fremherskende pga. Demeters sorg. Hun fortæller vittigheder og skøre fortællinger og de to gudinder har et hjerteligt grineflip – fornyet med energi og håb søger Demeter derefter videre og finder til sidst Persefone.

Netop disse øjeblikke for munterhed og nærvær, hvorved ens håb og energi bliver fornyet, er stunder Teater Baubo har for øje at skabe med sine forestillinger.